Fructul care stimulează sistemul imunitar și protejează inima: Consumă-l în fiecare zi. Acest fruct nu numai că are un gust uimitor, dar este și o adevărată binecuvântare pentru sănătate – întărește imunitatea și inima, relatează Dr. Cynthia Sass.
„Este numit cu mândrie „regele fructelor” și există un motiv: acest fruct suculent este bogat în tot felul de vitamine și oligoelemente” necesare pentru funcționarea optimă a organismului, spune Dr. Cynthia Sass, și recomandă consumul său zilnic în timpul iernii.
Mango are capacitatea incredibilă de a proteja celulele organismului de daune și inflamații. Și asta datorită polifenolilor conținuți în pulpa și coaja fructului. Compușii vegetali acționează ca antioxidanți puternici, reducând astfel riscul de apariție a unor boli periculoase precum diabetul de tip 2 și cancerul.
CITEȘTE ȘI: ‘Regele fructelor’: Efectul anti-cancer şi bogăţia de vitamine te vor convinge să mănânci mango
„Sistemul dumneavoastră cardiovascular va aprecia cu siguranță mango: acesta conține polifenolul mangiferin, care reduce nivelul lipidelor și blochează, de asemenea, focarele inflamatorii din organism. Ca urmare, elasticitatea vaselor de sânge crește, concentrația de colesterol scade, iar trombocitele se formează și se dezvoltă mult mai activ”, spune expertul.
„Sunteți adesea bolnavi și doriți să vă întăriți sistemul imunitar, dar fără prea multă suferință? Mango va fi asistentul tău ideal în această privință. Regele fructelor este bogat în carotenoizi, care nu numai că îi dau culoarea vibrantă, dar acționează și ca antioxidanți puternici. Ei întăresc bariera de protecție a organismului și îl ajută să facă față mai bine bolilor care pândesc după fiecare colț”, adaugă medicul.
Mango nu este doar un medicament, ci și o sursă naturală de frumusețe. Datorită conținutului său ridicat de vitamina C, fructul vibrant promovează producția de colagen, despre care se știe că ajută la menținerea elasticității pielii și întârzie apariția ridurilor inestetice. Iar un extract numit Mangifera indica, extras din frunzele de mango, ajută și la combaterea acneei.
„Problemele digestive sunt o altă „misiune” de care mango se poate ocupa. Fibrele pe care le conține îmbunătățesc funcția intestinală și reduc probabilitatea constipației. Un studiu realizat în urmă cu câțiva ani de oamenii de știință americani a arătat că persoanele care au consumat aproximativ 300 de grame de mango pe zi, timp de o lună, au scăpat de această problemă neplăcută”, mai spune nutriționistul.
Mango conține betacaroten, precum și antioxidanții luteină și zeaxantină, care protejează sănătatea ochilor noștri sensibili. Acești compuși protejează retina și cristalinul de diverși factori – de exemplu, datorită lor nu simțim disconfort din cauza luminii puternice și vedem și mai bine obiectele din depărtare.
CITEȘTE ȘI: Mango ajută la slăbit DOAR dacă este CORECT consumat
Mango se potrivește atât cu mâncărurile dulci, cât și cu cele sărate. Iată câteva idei de la Dr. Sass pentru a vă ajuta să vă împrieteniți cu fructul exotic:
Adăugați felii de mango la pâine prăjită cu avocado, iaurt grecesc sau fulgi de ovăz;
Adăugați felii de mango la salatele dvs. preferate – cu ton, pui și orice alte ingrediente care vă plac;
Serviți mango cu pește sau amestecați-l cu quinoa, orez sălbatic, bulgur – din nou în funcție de preferințe.